Навесні РФ намагатиметься знову дестабілізувати ситуацію в Молдові - Санду

Росія навесні цього року знову намагатиметься дестабілізувати ситуацію у Молдові.

За словами президентки Маї Санду, РФ уже хотіла "дестабілізувати порядок та владу в Кишиневі, намагаючись використати режим у придністровському регіоні". Про це вона сказала на пресконференції після вручення їй премії "За європейські цінності" у румунському місті Тімішоарі, повідомляє Agerpres.

Санду зазначила, що в Молдові усвідомлюють такі ризики і роблять все можливе, щоб запобігти дестабілізації.

Подписывайтесь на наш телеграм канал новостей - INKORR

"Ми говоримо з ними і розповідаємо громадянам про ці ризики, як це було минулого року, коли Росія мала намір скинути уряд. Разом із громадянами та державними установами ми намагаємось захистити себе від цих ризиків, але нам ще є над чим працювати, вразливі місця ще існують", - сказала Санду.

За її словами, Молдова розраховує в цьому на підтримку Румунії та міжнародної спільноти.

"Ми знаємо, що цієї весни Росія відновить свої дії, щоб спробувати дестабілізувати ситуацію", - додала Санду.

Росія намагається дестабілізувати ситуацію в Молдові. Для цього Москва готує інформаційні умови за допомогою невизнаного Придністров'я, повідомляє у новому огляді Інститут вивчення війни (ISW).

Так зване міністерство державної безпеки невизнаного Придністров'я (ПМР) нещодавно заявило про нібито стрілянину на кордоні Молдови з Україною і викрадення своїх "громадян". Речник Державної прикордонної служби України Руслан Демченко спростував цю заяву і зазначив, що вона несе провокативний характер.