Не лише в їжу: дізнавайтеся шість незвичних способів застосування солі

Сіль одна з найпопулярніших приправ в кулінарії. Без неї не обходяться на жодній кухні.

Однак сіль можна застосовувати не лише як харчову добавку. Цей продукт також є справжнім помічником у побуті.

Для використання в побуті сіль краще вибирати кам'яну грубого помелу без домішок йоду.

Gazeta.ua зібрала шість незвичайних способів застосування солі.

1. Прибираємо свербіж після укусу комара.

Якщо дорослий або дитина після укусу цієї комахи відчуває нестерпний свербіж, занурте палець у воду, а потім у сіль і змастіть місце укусу. Свербіж миттєво мине.

2. Чистимо поверхню праски.

Для цього достатньо висипати сіль на картонку й провести по ній кілька разів розігрітою праскою. І весь бруд зникне безслідно.

3. Прискорювач очищення яєць.

Якщо посолити воду, у якій варяться яйця, вони не тріснуть і швидше можна очистити шкаралупу.

Подписывайтесь на наш телеграм канал новостей - INKORR

4. Боремося із цвіллю.

Штора у ванній кімнаті завжди буде чистою, якщо ви регулярно митимете її за допомогою солі. Для цього достатньо розчинити одну-дві столові ложки солі в теплій воді.

5. Видаляємо плями.

Справитися з плямами на дерев'яних столах допоможе сіль. Беремо вологу ганчірку, насипаємо на неї трохи солі й протираємо забруднене місце.

6. Чистимо посуд.

Очистити каструлю, темні плями від чаю або кави на чашках так само допоможе сіль. Для цього достатньо змішати одну столову ложку солі з лимонним соком.

Українці вживають занадто багато солі удвічі більше рекомендованої Всесвітньою організацією охорони здоров'я норми 9,7 г замість 5 г. Водночас надмірне споживання солі вкрай шкідливе для організму воно може призвести до інсульту, серцевих захворювань, високого кров'яного тиску, хвороб нирок і остеопорозу.

Але як дізнатися, чи не споживаєте ви занадто багато солі? Вчені назвали вісім ознак, які сигналізують про надлишок натрію.