Окупанти почали брати в полон та вбивати мешканців Вовчанська

Окупанти почали брати в полон та вбивати мешканців Вовчанська

У північній частині Вовчанська Харківської області, де йдуть активні бойові дії, російські військові беруть місцевих жителів у полон. Вже відомо про перші розстріли окупантами цивільних.

Як передає "Хвиля", про це повідомив голова МВС Ігор Клименко у Telegram.

За його словами, до сьогодні на тій ділянці також тривала евакуація – Національна поліція України не припиняла вивозити людей при всіх загрозах і під обстрілами.

"Станом на сьогодні, за оперативною інформацією, російські військові, які намагалися закріпитися в місті, не дозволяли місцевим жителям евакуюватися: людей почали викрадати та зганяти у підвали", - розповів Клименко.

При цьому відомо про перші розстріли цивільних російських військових. Зокрема, один із мешканців Вовчанська намагався втекти пішки, відмовився виконувати команди загарбників – росіяни його вбили.

Слідчі Національної поліції України у Харківській області порушили кримінальне провадження за фактами порушення правил та звичаїв війни.

"Евакуаційні групи Національної поліції України продовжують працювати у Вовчанську, незважаючи на інтенсивні бойові зіткнення та намагаються забезпечити подальшу евакуацію людей", - наголосив глава МВС.

Нагадаємо, у Генштабі розповіли про перебіг бойових дій у Харківській області.

Дивіться також:

 

Читайте также: