Окупанти завезли на Запоріжжя медиків з Карелії - Центр нацспротиву

На тимчасово окуповані території Запорізької області прибули медики з Карелії.

Зокрема, працюють анестезіологи, хірург-онколог, лікарі УЗД-діагностики і терапевти. Про це повідомляє Центр національного спротиву.

Водночас якість і доступність медичних послуг для місцевого населення залишаються на критично низькому рівні. Навіть при наданні екстреної допомоги перевага надається росіянам.

Подписывайтесь на наш телеграм канал новостей - INKORR

"Через це в тимчасово окупованих регіонах критична ситуація на фоні загострення епідеміологічної ситуації та гуманітарної кризи загалом. Смертність серед цивільного населення суттєво зростає", йдеться у повідомленні.

Медичні бригади з території РФ окупанти завозять на ротаційній основі з виплатами премії для учасників незаконного відрядження.

На тимчасово окупованих територіях Херсонської та Запорізької областей України росіяни готуються до мобілізації місцевого населення.

Росіяни формують систему військового обліку призовників і військовозобов'язаних із поміж жителів ТОТ. Тобто окупанти створили так звані "федеральні комісаріати" на території областей, повідомив Центр національного спротиву.