Основні аспекти автоцивілки: що потрібно знати власникам автомобілів

Основні аспекти автоцивілки: що потрібно знати власникам автомобілів
Основні аспекти автоцивілки: що потрібно знати власникам автомобілів

У часи невизначеності і невпевненості у завтрашньому дні досить гостро стоїть питання збереження добробуту у своїй родині. Зараз якщо трапляється аварія з машиною, виникає проблема зі здоров’ям чи настають якісь інші негаразди, людині дуже важко впоратися самому із фінансовими труднощами. Впоратися із такими ситуаціями можна за допомогою системи страхування. Страховий поліс є дуже корисним надбанням для тих, хто піклується про своє майбутнє. А якщо згадати, що деякі види страхування є обов’язковими, то розумієш, що насправді прийшов час розібратися у нюансах функціонування цієї системи.

Що таке обов’язкове автострахування і коли воно допоможе

Серед різних видів договорів, які пропонують компанії, найпоширенішим є страховий поліс ОСЦПВ. Цим документом гарантовано захист відповідальності водія перед іншими учасниками дорожнього руху. Тобто якщо ви станете винуватцем ДТП, то усі збитки потерпілим замість вас сплатить страхова компанія. Самому водію доведеться лише самому відремонтувати власне авто.

Така система дозволяє усім, хто виїжджає на дороги нашої країни, почувати себе більш впевнено. Адже, якщо станеться аварія, то страховик допоможе впоратися з її наслідками. Більшість водіїв усвідомлюють, що краще завчасно купити автоцивілку, аніж потрапити в ДТП та самостійно відшкодовувати збитки постраждалим.

Чи можна оформити страховку онлайн

Крім того, що система страхування пропонує корисні послуги. У наш час оформити договір і стати клієнтом страхової компанії дуже просто. Зараз є можливість через інтернет оформити страховку автомобіля на https://uniqa.ua/private/auto/. На сайті СК «УНІКА» процес придбання поліса можна завершити буквально за 3-5 хвилин.

Для цього потрібно виконати такі дії:

  • вибрати страхову програму. Крім стандартного поліса ОСЦПВ, СК «УНІКА» пропонує варіанти програм добровільного автострахування. Якщо обрати один із таких пакетів, можна зменшити розмір франшизи і збільшити ліміт максимальної страхової виплати;
  • внести інформацію зі своїми даними;
  • внести оплату за страховку.

Після цього водій отримує страховку на вказану електронну адресу.  Зручність цього процесу вже оцінила велика кількість клієнтів компанії.

Що ще потрібно знати про автоцивілку

Страхування тільки тоді допоможе і не принесе зайвого клопоту, якщо ви будете розбиратися у деяких умовах. Наприклад, ще під час оформлення страховки слід звернути увагу на розмір франшизи — це сума, яку страхова компанія не відшкодує, і яку вам доведеться виплатити самостійно потерпілому. Згідно з умовами страхових програм, вона може змінюватися від 3200 грн від нуля. Як це працює? Приміром, ви стали винуватцем аварії, вам потрібно покрити збитки у розмірі 30 000 грн, а у вашому полісі зазначено, що франшиза 3200 грн. У такій ситуації ви сплатите цю суму, а компанія поверне потерпілому 26800.  Тому подумайте, чи комфортно для вас у будь-який момент викласти суму у розмірі франшизи зі свого гаманця.

Також варто пам'ятати, що страхова сума за полісом ОСЦПВ є фіксованою на весь період дії поліса, а не на одну ДТП. Максимальна виплата за шкоду майну становить 160 тис. грн, а за шкоду, заподіяну здоров'ю та життю, — 320 тис. грн. Таким чином, якщо протягом року ви вже були винуватцем ДТП і приміром, страхова компанія виплатила постраждалим, наприклад, 100 тис. грн, то у разі повторної аварії протягом терміну дії поліса компанія виплатить не більше 60 тис. грн. Однак, є можливість збільшити цю суму, доповнивши автоцивілку полісом добровільного страхування відповідальності водія.