Поліція назвала кількість жертв внаслідок масштабного удару по Україні

Унаслідок нічного масованого обстрілу російські війська вбили п'ятьох цивільних та ще близько 30 поранили. Обстрілами пошкоджено понад 100 будівель, серед них – об'єкти енергоінфраструктури. Про це повідомила Нацполіція.

Станом на 15:00 відомо про двох загиблих у Хмельницькій області. Ще восьмеро осіб травмовані, одну жінку вдалось врятувати з-під завалів.

Ще троє цивільних загинули в Запорізькій області. За даними обласної адміністрації, вбиті 8-річна дівчинка та її 35-річний батько, які загинули від удару російської ракети по приватному сектору Запоріжжя. Також унаслідок удару загинув 62-річний водій тролейбуса, який їхав по греблі ДніпроГЕС у момент російського удару.

Поліція повідомляє про 15 постраждалих на Запоріжжі, утім вже стало відомо, що їхня кількість зросла до 20. Серед поранених – поліцейський.

Також, за даними поліції, двоє людей зазнали поранень внаслідок російських обстрілів на Івано-Франківщині, одна – у Харківській області.

За усіма фактами воєнних злочинів РФ розпочаті кримінальні провадження за ст. 438 Кримінального кодексу України – порушення законів та звичаїв війни.

Нагадаємо, уночі та зранку 22 березня під масований російський удар потрапили українські енергооб'єкти в низці регіонів України.

Унаслідок обстрілів є пошкодження у Вінницькій, Івано-Франківській, Львівській, Хмельницькій, Запорізькій, Одеській, Дніпропетровській, Харківській областях. Там були аварійні відключення електроенергії. 

Окрім того, для стабілізації роботи системи в Донецькій, Сумський, Полтавській, Кіровоградській областях застосували відключення, щоб з’ясувати наслідки атак для подальшого відновлення.

До слова, під час атаки 22 березня зранку у Дніпровську ГЕС влучили вісім російських ракет. Станція виведена з ладу, але загрози прориву немає.

Читайте також:

  • Масована ракетна атака: удар по ДніпроГЕС та енергообʼєктах, Запорізька АЕС на межі блекауту
  • Удар по Запоріжжю: чи вистояла Дніпровська ГЕС (фото)