Путін спробує зірвати зусилля України щодо встановлення миру, - Зеленський

Президент України Володимир Зеленський провів Ставку та обговорив ключові питання, зокрема ситуацію на фронті та підготовку до Саміту миру.

Під час звернення президент України повідомив про основні теми, які обговорювалися на засіданні Ставки.

Особливу увагу було приділено ситуації на фронті, зокрема на Покровському напрямку та інших напрямках на Донеччині, Південних напрямках та Харківщині. Президент наголосив: "Ми будемо знищувати окупанта за будь-яких умов".

Окремо та детально на Ставці обговорювалося питання будівництва фортифікацій. Президент подякував усім, хто на місцях ефективно працює над цим завданням, дотримуючись графіків.

Також були розглянуті питання захисту енергетики від ударів та забезпечення населення електрикою.

"Завдання очевидне: маємо зробити максимум для захисту життя, і кожен аспект цієї роботи – від ППО та РЕБ на об'єктах до необхідних будівництв і постачання – усе це персональна відповідальність кожного, хто залучений до роботи", - підкреслив Президент.

Зеленський доручив відповідальним особам працювати з партнерами для прискорення постачання зброї, наголосивши на важливості оперативності.

Значну увагу було приділено підготовці до Саміту миру, який відбудеться 15-16 червня у Швейцарії.

"Це буде перший етап – фактично перший реальний шанс розпочати відновлення справедливого миру", - зазначив Президент. Він також застеріг, що "Путін спробує і різними маніпуляціями, і силою ударів своїх терористів – спробує зірвати цю роботу, наші зусилля, спробує послабити українські позиції".

Наприкінці звернення глава держави подякував усім, хто воює та працює заради держави і людей, відновлює нормальне життя після російських ударів та наближає реальну відповідальність Росії за цю війну.