Рафаель Надаль забрав у росіянина Медведєва титул Australian Open

Іспанський тенісист Рафаель Надаль став першим тенісистом в історії, хто зміг завоювати 21-й «Великий шолом».

Російський спортсмен Данило Медведєв, не бажаючи визнавати своєї поразки, знайшов пояснення, чому вболівальники підтримували не його, а Рафаеля Надаля у фіналі Відкритого чемпіонату Австралії.

Медведєв вважає, що справа у його приналежності до російського спорту. За його словами, глядачі вболівали за гравця не з Росії.

Після боротьби росіянин дав прес-конференцію, де промовив тривалий гіркий монолог, згадавши свій шлях у великому тенісі та осмисливши те, що сталося у фіналі Australian Open.

Вболівальники Мельбурна активно підтримували Рафаеля Надаля та свистіли на подачах Медведєва. Суддя фінального матчу Australian Open спробував втихомирити глядачів після переконань Данила Медведєва, проте люди не бажали бачити на корті представника путінської Росії, що сіє військову агресію по всьому світу.

Спочатку Медведєв звернувся до арбітра і запропонував йому назвати глядачів, що кричать, «Ідіотами». На що відразу отримав ввічливу, але категоричну відмову. Потім рефері попросив фанатів вгамуватися, але вони не припиняли шуміти. Тоді Медведєв почав втрачати контроль над своїми емоціями, вийшов із себе і почав наполягати, щоб суддя зробив більш серйозне зауваження.

Незважаючи на емоційну нестабільність, Рафаель Надаль не став користуватися вразливістю російського тенісиста. На думку численних спостерігачів, фінал пройшов чесно. Надаль отримав 21-й «Великий Шолом», відігравши два сети на свою користь.