Ракетний удар по Чернігову. Є загиблі, багато поранених (оновлено)

Вранці 17 квітня російські війська вдарили ракетами по Чернігову. Є жертви та поранені. Наразі триває пошуково-рятувальна операція. Про це повідомив в.о. міського голови Олександр Ломако.

Станом на 13.40 відомо про 14 загиблих та 61 постраждалого. Попередньо 16 будинкам завдано пошкоджень, переважно повилітали вікна. Триває обхід та обстеження квартир.

Заступник голови Офісу президента Олексій Кулеба повідомив, що по місту вдарили трьома «Іскандерами».

У районі, де були прильоти, відключили усі комунікації. «Ми у цьому районі відключили усі комунікації: світло, газ. Для того, щоб не було ще більших руйнувань», – повідомив в.о. міського голови Чернігова. Олександр Ломако наголосив, що були атаковані об'єкти соціальної інфраструктури, які не пов'язані з критичною інфраструктурою. Окупанти поцілили по об’єкту соціальної інфраструктури.

Блок галереї

Через наслідки обстрілу Чернігівський обласний центр крові терміново потребує донорів.

Сьогодні зранку росіяни завдали ракетних ударів по Чернігову – є загиблі та поранені. Про це повідомив очільник обласної військової адміністрації В'ячеслав Чаус. У місті створено оперативний штаб, надається вся необхідна допомога. 

Після того, як Росія атакувала Чернігівщину, вибухи пролунали в Одесі. Це сталося під час повітряної тривоги. За словами місцевих жителів, у місті чули один вибух. Голова Одеської ОВА Олег Кіпер закликав в Одесі та Одеському районі всіх бути в безпечних місцях до відбою повітряної тривоги.

В Україні станом на 08:49 була оголошена повітряна тривога. Небезпека існувала для столиці та низки північних регіонів. Моніторингові телеграм-канали писали про ціль на столицю. Вибухи пролунали у Чернігові. Станом на 09:28 тривогу скасовано.