Реклама та креатив: як знайти свою СММ агенцію?

Реклама та креатив: як знайти свою СММ агенцію?
Реклама та креатив: як знайти свою СММ агенцію?

СММ агенції працюють давно та досить успішно. Це компанії чи агенції, що спеціалізуються на просуванні брендів, продуктів або послуг через соціальні мережі. Вони допомагають бізнесам і організаціям створювати, впроваджувати та оптимізувати стратегії просування в соціальних мережах для досягнення маркетингових і комунікаційних цілей.

Якщо говорити простіше, то якісні СММ послуги допомагають бізнесу чи окремим компаніях швидко проснутись та розвиватись. Такі стратегії давно відійшли від нудної та нав'язливої реклами. Тобто на перший план вийшов креатив, а потім вже напрацювання нових підписників чи проведення рекламної кампанії. 

Як вибрати для себе креативну СММ агенцію? 

Наразі існує чимало СММ агенцій, що надають свої якісні послуги. Та чим більший вибір, тим складніше його зробити. Тому СММ агенція, що точно допоможе бізнесу, має займатись: 

  1. Розробкою та впровадженням стратегії. В цьому випадку мова йде про аналіз ринку, вивчення конкурентів та цільової аудиторії. Також агенція займається розробкою стратегії просування в соціальних мережах (один із самих важливих етапів). Також агенція визначає, які платформи будуть корисними (Facebook, Instagram, Twitter, TikTok тощо). 
  2. Створенням контенту. Агенція генерує креативний контент (тексти, зображення, відео) для постів, розробляє контент-плани для регулярних публікацій та адаптує контент під різні соціальні мережі та їх аудиторію.
  3. Управлінням соціальних мереж. Тобто агенція допомагає “правильно” вести сторінки в соціальних мережах, в тому числі й публікувати контент, взаємодіяти з підписниками та моніторити активність. 
  4. Рекламою. Тобто агенція створює та налаштовує таргетовані рекламні кампанії, оптимізує рекламу для максимального залучення аудиторії та досягнення бізнес-цілей, а ще проводить ремаркетинг для повторного залучення користувачів.

Загалом це дуже складний та цікавий процес. Кваліфікована креативна агенція займається аналітикою. Тобто відстежує ефективність кампаній за допомогою аналітичних інструментів та надає звіти клієнтам із рекомендаціями для подальших дій.

Окремий момент: робота з інфлюенсерами 

pastedGraphic_1.png

Кілька слів варто сказати й про окремий напрямок роботи СММ агенції, як BRAND CONTENT HUB, а саме про роботу з інфлюенсерами. Тобто така компанія займається підбором інфлюенсерів, які можуть вплинути на цільову аудиторію. Це, дійсно, важливий інструмент, який кращий за звичайну рекламу. 

Також агенція організовує співпрацю з цими інфлюєнсерами для просування продукту або послуги.