РФ активізувала наступ на багатьох напрямках: Генштаб розповів про ситуацію на фронті

РФ активізувала наступ на багатьох напрямках: Генштаб розповів про ситуацію на фронті

Російські окупаційні війська активізували наступальні дії. За добу зафіксовано 155 бойових зіткнень. Агресія, що триває, супроводжується численними обстрілами, ударами дронів, ракет і РСЗВ.

Про це йдеться у зведенні Генштабу ЗСУ на ранок 12 травня.

Всього за минулу добу ворог завдав 13 ракетних та 118 авіаційних ударів, здійснив 120 обстрілів із реактивних систем залпового вогню за позиціями українських військ та населених пунктів. Є поранені та загиблі серед мирного населення, зруйновані та пошкоджені житлові будинки та об'єкти інфраструктури.

Триває настання РФ на Харківському напрямку. За підтримки авіації зафіксовано 12 атак у районах населених пунктів Стрелеча, Красне, Мороховець, Олійникове, Лук'янці, Гатище, Плетенівка, Пильна, Вовчанськ, Бугрівка. Авіаційні удари завдано у районах населених пунктів Вільча, Липці, Лиман, Ізбицьке, Веселе, Петрівка, Козача Лопань, Синельникове, Глибоке, Широке, Вовчанські Хутори.

Нагадаємо, раніше Олег Синегубов, голова Харківської ОДА розповів про бої в області та посилення обстрілів Вовчанська.

Олег Синєгубов

Без змін ситуація на Волинському та Поліському напрямках.

У Сіверському операційному районі, у Чернігівській та Сумській областях противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, ведеться робота ворожих ДРГ, російські окупанти мінують території вздовж кордону з Україною.

На Куп'янському напрямі Сили оборони України відбили 19 атак у районах населених пунктів Сіньківка, Новоєгорівка, Іванівка Харківської області; Стельмахівка Луганської області. У цьому напрямі противник намагається покращити своє тактичне становище. Авіаудари нанесені Твердохлєбово та Сергіївка на Луганщині.

На Лиманському напрямі ЗСУ відбили 10 атак у районах населених пунктів Макіївка, Невське та Сріб'янське лісництво Луганської області; Новосадове, Терни Донецької області.

На Сіверському напрямку наші захисники відбили 16 атак у районах населених пунктів Білогорівка Луганської області; Верхньокам'яне, Спірне, Виїмка, Роздолівка Донецької області.

На Краматорському напрямку припинено 27 ворожих спроб атакувати в районах населених пунктів Клищіївка, Андріївка, Іванівське, Часів Яр, Григорівка, Новий Донецької області. Тут РФ використала для підтримки наземних сил авіацію. Мета – покращити тактичне становище. По Курдюмівці завдано авіаудару.

На Торецькому напрямі ворог наступальних (штурмових) дій не вів. Авіаційні удари зафіксовано у районах населених пунктів Північне та Нью-Йорк Донецької області.

Війна Росії проти України. ЗСУ

На Покровському напрямку захисниками відбито 32 атаки в районах населених пунктів Семенівка, Калинове, Новоолександрівка, Євгенівка, Сокіл, Новопокровське, Новоселівка Перша, Уманське, Нетайлове Донецької області. Тут Росія також застосовувала авіацію, намагаючись витіснити ЗСУ із займаних рубежів. Авіаудари нанесені районами населених пунктів Карлівка, Миколаївка, Олександропіль, Стара Миколаївка, Прогрес, Новогродівка Донецької області.

На Курахівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах населених пунктів Костянтинівка, Солодке, Красногорівка, Водяне, де ворог за підтримки авіації 10 разів намагався прорвати оборону наших військ.

На Времівському напрямку захисниками відбито 16 атак у районах населених пунктів Урожайне, Старомайорське Донецької області. Окупанти застосовували авіацію, за підтримки якої ворожі війська намагалися витіснити ЗСУ з позицій.

На Оріхівському напрямку ворог за підтримки авіації 2 рази атакував позиції наших захисників у районі Роботино Запорізької області. Також завдав авіаційного удару в районі населеного пункту Сторожево Донецької області та Мала Токмачка Запорізької області.

ЗСУ

У Наддніпрянському напрямку ворог також намагався витіснити підрозділи Сил оборони із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Протягом доби, за підтримки авіації, окупанти здійснили 5 безуспішних атак на позиції українських військ у районі населеного пункту Кринки Херсонської області. Противник завдав авіаційного удару в районі населеного пункту Антонівка Херсонської області.

У той же час, наші воїни продовжують активними діями завдавати окупаційним військам шкоди в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж усієї лінії бойового зіткнення.

За уточненою інформацією, протягом доби авіація Сил оборони та підрозділи ракетних військ завдали ударів по 3 зенітно-ракетним комплексам, 2 артилерійським засобам, 2 радіолокаційних станціях та 9 районам зосередження особового складу противника.

Додамо, що у США заявили, що РФ може готуватися до масштабного наступу на Харків.

Читайте также: