Росія відкрила кримінальну справу проти глави казахської громади в Москві

Слідчий комітет Росії відкрила кримінальну справу за статтею про фейки проти збройних сил Росії щодо керівника казахської громади в Москві Полата Джамалова. Про це повідомляє російське видання Тасс, посилаючись на джерело в правоохоронних органах.

«Щодо керівника казахської громади в Москві Полата Джамалова 1944 року народження відкрито кримінальну справу за ч. 1 ст. 207.3 КК РФ (публічне поширення завідомо неправдивої інформації про використання збройних сил РФ)», – наводить агентство слова співрозмовника.

Зокрема, приводом до відкриття кримінальної справи став пост на сторінці Джамалова в Facebook, до якого він прикріпив фото документа, згідно з яким до середини серпня 2022 року на війні в Україні загинуло 48 759 російських солдатів. Документ, за його словами, надіслала заступниця міністра фінансів РФ Ірина Окладникова віцепрем'єру Дмитру Григоренку.

«8132 – середня кількість загиблих на місяць із початку СВО... гроші люблять рахунок», – підписав пост Джамалов.

Крім того, під час протестів у січні 2022 року в Казахстані Джамалов розкритикував введення російських військ у країну і назвав це окупацією.

Як повідомлялося, Вірменія усвідомила неефективність Організації договору про колективну безпеку (ОДКБ) у питаннях забезпечення захисту країни. Саме через це у грудні минулого року Єреван ратифікував Римський статут.