Росія заблокувала засідання форуму ОБСЄ

Росія заблокувала засідання форуму ОБСЄ

Делегація РФ у середу у черговий раз заблокувала засідання одного з постійно діючих директивних органів ОБСЄ - Форуму безпекового співробітництва.

Про це повідомили у Постійному представництві України при міжнародних організаціях у Відні.

"Росія демонструє деструктивні підходи стосовно ОБСЄ та послідовно і цілеспрямовано руйнує цю міжнародну організацію. Російською делегацією у середу було вчергове заблоковано проведення Форуму безпекового співробітництва ОБСЄ. Наразі РФ - єдина країна в організації, яка вдається до таких кроків", - заявили у місії.

Було вказано на те, що причина таких дій росіян є очевидною – "тотальна підтримка України на майданчику Організації, як з боку країн-учасниць, так і з боку керівних органів, а також неможливість Росії змінити існуючий стан справ".

Попри такі дії російської делегації, Хорватське головування у ФБС ОБСЄ все ж провело у середу захід в альтернативному форматі – консультацій. "Під час нього країни-учасниці ОБСЄ рішуче засудили російську агресію та висловили готовність надавати підтримку Україні стільки, скільки буде потрібно", - повідомили в українській місії.

Джерело: Укрінформ

Читайте также: