Сербський суд ухвалив рішення щодо ексгенерала СБУ Наумова

Колишній посадовець СБУ Андрій Наумов, який є фігурантом кількох кримінальних справ, повідомив у себе в Facebook про те, що сербський апеляційний суд визнав оскаржуваний вирок незаконним.

«Оскільки в апеляційній скарзі захисника обвинуваченого обґрунтовано вказується на зазначене відносно істотне порушення норм кримінального провадження, скасовувати вирок у кримінальній справі не було потреби, а апеляційний суд вважає, що оскаржуваний вирок є незаконним, і очевидно, не було б прийнято, якби таких доказів не було, так, у цьому випадку, беручи до уваги інші представлені докази, суд першої інстанції не міг би зробити висновок, що майно, яке обвинувачений тримав у момент події сталася внаслідок злочинної діяльності», – йдеться в публікації.

Наумов наголосив, що у результативній частині судового рішення «надруковано все чітко і коментарі будуть зайвими».

Нагадаємо, влітку 2022 року в Сербії заарештували колишнього генерала Служби безпеки України Андрія Наумова, який очолював головне управління внутрішньої безпеки Служби, а напередодні повномасштабного вторгнення Росії втік з України.

Запит на екстрадицію від України до Сербії надійшов у середині жовтня 2022 року. Сам Андрій Наумов виступав проти своєї екстрадиції в Україну, стверджуючи, що в такому випадку його безпека нібито буде під загрозою.

Зокрема, в Україні Наумову оголосили дві підозри – у привласненні, розтраті майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, та у зловживанні владою або службовим становищем та у шахрайстві та завданні збитків державі у розмірі понад 3,2 млн грн. 

Як повідомлялося, на початку грудня 2022 року колишній посадовець СБУ, який є фігурантом кількох кримінальних справ, вийшов із сербської в'язниці.