Шмигаль відповів, чи зможе Україна виплачувати пенсії та субсидії цього року

Допомога США у розмірі $7,5 млрд дозволить Україні негайно профінансувати всі соціальні витрати, такі як пенсії та субсидії.

Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмігаль в ефірі телемарафону, пише "Хвиля" .

Уряд України завдяки підтримці від США зможе цього року профінансувати усі соціальні витрати.

"Конгрес проголосував і виділив для України майже 61 млрд доларів цього року. Президент США Джо Байден підписав цей закон, допомогу вже розпочато. 50 мільярдів доларів - це значна військова частина цієї допомоги, і вона вже надходить в Україну для підтримки наших Збройних сил, для підтримки наших здібностей захищати нашу державу", – сказав Шмігаль.

Глава уряду нагадав, що $7,8 млрд. – це бюджетна підтримка.

"Ще частина цих коштів, а саме 7,5 млрд доларів – це пряме бюджетне фінансування. Це якраз частина бюджетного пазла, якого нам не вистачало для того, щоб закрити дефіцит бюджету до кінця цього року. Фактично ми точно впевнені, що в цьому році і чесно кажучи вже впевнені і наступного року, ми точно профінансуємо всі соціальні платежі, всі пенсії, субсидії, тобто все, що держава має виконати, ми будемо виконувати вчасно, без затримок у повному обсязі. Американська допомога дає нам впевненість у виконанні цих. зобов'язань", - розповів Шмігаль.

Нагадуємо, що міністр оборони США Ллойд Остін повідомив, що Сполучені Штати виділяють 6 мільярдів доларів на військову допомогу Україні через механізм замовлення зброї в американських виробників.