Що додати в молоко, щоб воно було свіжим довше. Прості лайфхаки

Є перевірені поради, які допоможуть уберегти молоко від скисання.

І найпершим засобом є пастеризація чи кип'ятіння молока. Якщо напій непастеризований і нестерилізований, то скисає за кімнатної температури через 12-24 год. А прокип'ячене молоко може залишатися свіжим до тижня. Також значення має і те, в чому ви зберігаєте молоко. Найкраще для цього підходить скляний або фарфоровий посуд.

Якщо ж не хочете випивати все молоко одразу, але не знаєте, як його уберегти від скисання під час відключень світла, Gazeta.ua зібрала діючі лайфхаки.

Подписывайтесь на наш телеграм канал новостей - INKORR

1. Перед тим, як кип'ятити молоко, потрібно додати невелику кількість цукру. Це допоможе ще довше зберегти кип'ячене молоко.

2. Також від скисання збереже дрібка солі, додана в молоко під час кип'ятіння. Дрібка солі також допоможе зберегти непастеризоване молоко в холодильнику. Додайте трохи солі в пляшку або пакет і молоко збережеться набагато довше. Сіль потрібно додати одразу під час відкривання пакету або пляшки. Якщо додати потім, не спрацює.

3. Можна додати в молоко і невелику кількість соди під час кип'ятіння.

4. Зберегти молоко довше свіжим допоможе і листя хріну. Потрібно додати всього пару листочків у місткість із молоком.

5. Також уникнути скисання допоможуть листки м'яти, якщо покласти його в молоко.

Під час війни питання запасання продуктами стало як ніколи актуальним. Крупи один з найпопулярніших товарів, які українці купують у магазинах.

Вони є легкими у зберіганні й споживанні. Зазвичай закуповують їх у великих кількостях, і вони можуть зберігатися тривалий час.

Але зберігання таких продуктів все ж потребує дотримання певних правил, щоб крупи не ставали затхлими й у них не заводилися комахи.