Сучасність та ефективність: як вибір косметики став справжнім ритуалом

Сучасність та ефективність: як вибір косметики став справжнім ритуалом
Сучасність та ефективність: як вибір косметики став справжнім ритуалом

У сучасному світі концепція вибору доглядових засобів за обличчям та тілом базується на трьох основних принципах: етичність (відмова від тестування на тваринах), використання натуральних компонентів та прагнення до найвищої якості продукту. 

Наразі мало просто вибрати ефективний крем, як, наприклад, tocobo spf 50, що точно знадобиться для попередження раннього старіння. Потрібно ще й розуміти, як засіб “впишеться” в щоденну рутину. Та саме ця концепція має сенс та працює. 

Як вибрати для себе ідеальний засіб? 

Почнемо з того, як потрібно вибирати для себе засоби для обличчя. Для цього враховують:

  1. Стан шкіри.
  2. Головну проблему (сухість, висипання, пігментні плями чи зморшки). 
  3. Наявність тих засобів, що вже є в косметичці. 

Тобто варто оглянути власну шкіру та вже тоді продумати стратегію усунення головної проблеми.

Купувати багато та так само багато використовувати одночасно не завжди потрібно та точно не завжди корисно. Багато сучасних магазинів, як Lemon House, будують свою філософію на принципі поступової побудови щоденної доглядової рутини та він дійсно працює. 

Як відбувається підбір косметики за потребами шкіри? 

Одразу варто розділяти потреби шкіри, кількість проблем, що актуальні, та загальні можливості самої шкіри. Виходячи з цього будується рутина догляду на кожен день:

  1. Зазвичай будь-якій шкірі потрібне очищення, тонізація та зменшення нагальної проблеми. В універсальному варіанті мова йде про очищення, тонізацію та зволоження чи відновлення природного захисту шкіри. Додатково потрібен захист від сонця. 
  2. Якщо шкіра має пошкоджений захисний бар'єр, що трапляється досить часто, то для початку варто зменшити цю проблему, а вже потім лікувати висипання чи пігментацію. 
  3. Під кожну іншу проблему варто підбирати основний актив. Наприклад, для зволоження гіалуронову кислоту у сироватці чи кремі. На кожному етапі цієї схеми можна додавати засоби або паралельно вирішувати ще одну проблему.
  4. Якщо ж особливих проблем немає, то для прикладу, зволожуючий крем буде корисним для вікової шкіри, а заспокійливий для чутливої. 
  5. При цьому є й допоміжні засоби, які дають додаткове очищення, заспокоєння, живлення чи відновлення. 

Дотримуючись цього принципу, кожен сучасний магазин, відбирає до асортименту високоякісні продукти, які зазвичай мають прозорий та зрозумілий склад. 

Також варто врахувати, що відомі бренди часто мають суворі стандарти якості та ретельно тестують свої продукти. Саме продукти таких брендів зазвичай вибирають до асортименту магазинів.