У Білому домі відкинули будь-яку причетність США до вибухів у Лівані

Белый дом отделяется от взрывов в Ливане
Белый дом отделяется от взрывов в Ливане

Сполучені Штати не причетні до вибухів пейджерів, портативних радіостанцій та інших пристроїв, якими користувалися бойовики угруповання "Хезболла" в Лівані, заявив радник Білого дому Джон Кірбі.

"Я можу сказати, що ми жодним чином не були причетні ні до вчорашніх, ні до сьогоднішніх (відповідно у вівторок та середу – ред.) інцидентів", - запевнив представник Білого дому.

Водночас він не став відповідати на уточнення, чи стоїть Ізраїль за ураженням осередків "Хезболли" шляхом підриву засобів комунікації.

У відповідь на запитання, чи не вважають у Білому домі, що в такий спосіб відбулася ескалація на Близькому Сході, яка ускладнить процес переговорів, Кірбі зазначив: Сполучені Штати зберігають позицію щодо необхідності уникнення будь-якого посилення напруження.

"Ми досі вважаємо, що найкращий спосіб запобігти ескалації, запобігти виникненню ще одного фронту в Лівані – це дипломатія", - зауважив Кірбі.

Нагадаємо, у вівторок понад 2 тисячі людей по всьому Лівану дістали поранення, коли вибухнули пейджери, які члени "Хезболли" використовували для зв'язку. У середу надійшли повідомлення про вибухи інших засобів комунікації, якими послуговувалися бойовики.

Джерело: Укрінформ

Читайте также