У Європарламенті стане більше консерваторів: наслідки для України

У Європарламенті стане більше консерваторів: наслідки для України

Збільшення кількості консерваторів у Європейському парламенті — це небезпечна тенденція, якої всі демократичні партії дуже побоюються.

Про це сказала політолог, кандидат до Європарламенту від Вільної демократичної партії Німеччини Ася Вишневська-Манн в ефірі телеканалу FREEДОМ.

"У Європарламенті напевно стане більше націоналістів, консерваторів і правих радикалів. Це може мати негативні наслідки для цілої низки тем. Насамперед звичайно, в усьому, що стосується підтримки України, тому що багато хто з правих радикалів, націоналістів відверто є рупором путінської Росії у Європі. Головний кандидат німецьких націоналістів від партії "Альтернатива для Німеччини" отримував гроші з Москви. І ризик того, що ці маріонетки Путіна ухвалюватимуть рішення в Європейському парламенті, дуже лякає", — заявила вона.

Водночас Вишневська-Манн висловила думку, що є надія на те, що вдасться зберегти стабільну демократичну більшість у Європарламенті.

"І тут дуже важливо, щоб Урсула фон дер Ляєн, яка, найімовірніше, переобереться на другий термін на посаді президента Єврокомісії, не укладала угоди з дияволом, тому що вона під час передвиборчої кампанії щось казала на тему того, що італійські фашисти не такі страшні, а іспанські праві націоналісти цілком нормальні хлопці або французькі", — вважає політолог.

Читайте также: