У Генерального штабу Збройних сил України повідомили про знищення російського корабля "Сергій Котов" за 65 мільйонів доларів.

Российский корабль
Российский корабль "Сергей Котов" уничтожен

У вівторок, 5 березня, стало відомо про успішне знищення ворожого корабля "Сергій Котов". 

Про це повідомляє прес-служба Генерального штабу Збройних сил України (ГШЗСУ), передає "Хвиля".   Спецпідрозділ ГШЗСУ Міністерства оборони України "Група 13" атакував патрульний корабель Чорноморського флоту РФ "Сергій Котов". Це сталося в ніч з 4 на 5 березня.

Повідомляється, що місія відбулася у співпраці з Військово-Морськими Силами Збройних сил України та за підтримки Міністерства цифрової трансформації України.

Як результат успішного співробітництва, нанесли удар морськими дронами "Магура В5". В результаті російський корабель проекту 22160 "Сергій Котов" отримав пошкодження корми, правого та лівого бортів. Вогняна поразка корабля російських окупантів сталася у територіальних водах України, неподалік Керченської протоки.

Цікаво, що вартість затопленого корабля становить близько 65 мільйонів доларів.

Нагадуємо, що 14 лютого у Генерального штабу Збройних сил України повідомили про знищення російського десантного корабля "Цезар Куніков" , який перевозив вантаж із Новоросійська до Севастополя.

Речник Військово-Морських Сил України Дмитро Плетенчук повідомив, що після знищення сьогодні вранці, 14 лютого, у росіян залишилося п'ять подібних суден .

Читайте также