У Кабміні сказали, як довго триватиме відключення світла в Україні

У Кабміні сказали, як довго триватиме відключення світла в Україні

Обмеження енергопостачання для споживачів, які розпочалися 14 травня, можуть тривати до серпня.

Як передає "Хвиля", про це заявив радник прем'єр-міністра України та член наглядової ради НЕК "Укренерго" Юрій Бойко.

За його словами, дефіцит в енергосистемі зберігатиметься взимку навіть за високих температур.

"Якщо говорити про обмеження, що почалися добу назад, то в цих умовах нам доведеться жити, за моїми оцінками, до серпня. У серпні-вересні очікую незначне поліпшення в силу різного набору факторів", - сказав радник прем'єр-міністра.

Енергетика України / Фото: GettyImagеs

Бойко пояснив, що в цей період атомна генерація виходитиме з активної фази ремонтів, а в енергосистемі ще буде присутня велика кількість сонячної генерації. Знизиться також навантаження на енергосистему за рахунок теплої, але не спекотної погоди.

Він також зазначив, що зі зниженням температури українці почали активно використовувати обігрівальні прилади, тому в енергосистемі утворився дефіцит навіть з урахуванням активного імпорту електроенергії. Для того, щоб утримати енергосистему у збалансованому стані та не допустити аварій, диспетчери були змушені відключити споживачів.

Крім того, Бойко висловив думку, що зима буде "невідворотно тяжкою", і шансів на відновлення знищеної за два місяці генерації в повному обсязі немає. За його словами, уникнути дефіциту електроенергії взимку не вдасться навіть у теплу погоду.

Раніше ми писали, як переглянути графіки відключення світла в різних областях.