У КНДР зробили заяву щодо постачання ракет Росії

Північна Корея відкидає звинувачення у постачання Росії балістичних ракет для ударів по Україні.

У Пхеньяні таку інформацію називають "необґрунтованою". Про це заявив представник КНДР в ООН Кім Сон, повідомляє державне інформагентство KCNA.

Разом з тим він наголосив, що Північна Корея "не відчуває потреби коментувати кожне необґрунтоване звинувачення США".

Подписывайтесь на наш телеграм канал новостей - INKORR

Кім Сон також цинічно заявив, що саме США нібито є причиною війни Росії проти України. Він повторив риторику Кремля про те, що "українська криза" створена конфронтаційною політикою США та "зазіханням на розумні та справедливі інтереси безпеки Росії". За словами Кім Сона, Вашингтон "ніколи не уникне своєї відповідальності" за цю війну.

Він також зазначив, що КНДР не мала жодного відношення до теми засідання Радбезу ООН 10 січня, де обговорювали використання РФ для обстрілу України північнокорейських ракет.

"США підтягнули КНДР, яка не має жодного відношення до обговорення пунктів порядку денного. Це є яскравим відображенням їхнього важкого становища й лише показує їхню недостатню міць у стратегічній конфронтації з Росією", - сказав Кім Сон.

За словами політика, зв'язки Пхеньяна і Москви "є законними відносинами між незалежними суверенними державами на основі поваги до принципу рівності та права на самовизначення".

Українській розвідці відомо про постачання КНДР зброї до Росії. Інформацію про передачу балістичних ракет ще уточнюють. Про це розповів представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов.

За інформацією ГУР, Північна Корея вже передала Росії артилерійські снаряди, боєкомплекти, снаряди для реактивних систем залпового вогню та міни.