У Конгресі США дійшли згоди в питанні бюджету

У Конгресі Сполучених Штатів Америки погодили законопроєкт про тимчасові витрати, щоб забезпечити фінансування федерального уряду і запобігти частковій зупинці роботи федеральних установ.

Про це повідомили Reuters.

Речник лідера демократичної більшості у Сенаті Чака Шумера сказав, що текст угоди про фінансування, як очікують, опублікують онлайн в неділю. Очікується, що голосування за проєктом відбудеться наступного тижня.

Для деяких федеральних установ фінансування закінчується 19 січня, зокрема Міністерства транспорту. Тоді як для інших, як-от Міністерства оборони, закінчується 2 лютого.

Подписывайтесь на наш телеграм канал новостей - INKORR

7 січня лідери республіканців і демократів у Конгресі США досягли угоди про максимальний рівень бюджетних витрат у 2024 році в розмірі $1,59 трлн. Що наблизило сторони до уникнення урядового шатдауну, однак повністю не виключило його.

Якщо вони не зможуть ухвалити угоду до 19 січня, то уряду доведеться почати зупиняти роботу.

Деякі законодавці заявили, що законопроєкт про короткострокове фінансування необхідний для того, щоб дати двопартійним переговірникам з Палати представників і Сенату час узгодити законопроєкти про витрати на весь 2024 фінансовий рік, а Конгресу - ухвалити відповідне законодавство.

У минулий четвер Шумер зробив перший процедурний крок, щоб провести законопроєкт про тимчасове фінансування через Сенат на початку наступного тижня.

У листопаді минулого року президент США Джозеф Байден підписав законопроєкт про короткострокове державне фінансування для уникнення припинення роботи уряду, без грошей для підтримки України та Ізраїлю.

Цього місяця Байден закликав республіканців у Конгресі схвалити додаткове фінансування, зокрема понад $60 млрд для України, після укладення угоди щодо фінансування уряду у 2024 році.