У тисячу разів складніше: сапер ЦАХАЛу порівняв війни Газі та Україні

У тисячу разів складніше: сапер ЦАХАЛу порівняв війни Газі та Україні

Сапер ЦАХАЛу розповів про відмінності воєн у Газі та Україні.

Сапер інженерних військ ЦАХАЛу та волонтер, в інтерв'ю  newsru.co.il поділився своїм досвідом роботи у зоні військових дій у Газі та Україні. За його словами, війна в Газі сильно відрізняється від того, що відбувається в Україні.

"У Газі не так жорстко, як в Україні", - заявив Міхаель (ім'я змінено). Він зазначив, що ХАМАС не має авіації, артилерії та танків, на відміну від російської армії в Україні. "В Україні на тебе одночасно скидають бомби, по тобі працює артилерія та стріляють снайпери. Багато варіантів загалом", - пояснив сапер.

ЦАХАЛ

Міхаель також підкреслив різницю між українською та ізраїльською арміями. За його словами, середній вік солдатів ЦАХАЛу набагато молодший, українські військові дуже вимотані через погану ротацію. Забезпечення та кількість боєприпасів в українській армії також набагато гірша. "Україна витрачає набагато більше, у них більша лінія фронту. А боєприпасів набагато менше, тому українська армія не забезпечує своїм таке вогневе прикриття, як ЦАХАЛ", - зазначив Міхаель.

Сектор Газа

Крім того, сапер розповів про відсутність психологічної підтримки в українській армії, на відміну від ЦАХАЛу, де завжди можна звернутися до армійських психологів за допомогою. Міхаель також згадав про різне ставлення до армії у двох країнах:

"На початку війни тут мені здалося, що є якась подібність між тим, як гасять у Тель-Авіві чи Києві, коли десь зовсім недалеко йдуть бої. Але там ставлення до армії зовсім інше, армії бояться".

Читайте также: