У Великій Британії очікують глобальних конфліктів та збільшують фінансування армії

Світ стає більш небезпечним, посилюється можливість виникнення нових глобальних конфліктів.

Цей рік має стати переломним, сказав міністр оборони Великої Британії Грант Шаппс.

Ситуація буде вимагати від Великої Британії та її союзників боротьби з "ірраціональними" державами. Міністр сказав, що британський уряд прагне збільшити видатки на оборону до 2,5% від ВВП, і закликав інші демократичні країни зробити так само.

Шаппс вважає, що через п'ять років Велика Британія може опинитися на кількох театрах військових дій, включно з Росією, Китаєм, Іраном і Північною Кореєю.

"Запитайте себе: що найімовірніше - збільшення чи зменшення цієї кількості? Підозрюю, що ми всі знаємо відповідь. Найімовірніше, воно зростатиме. Тож 2024 рік має стати точкою перелому", - зауважив міністр.

Подписывайтесь на наш телеграм канал новостей - INKORR

Лондон зараз витрачає на оборону більше грошей, ніж будь-коли. Збільшать виділення коштів на оновлення сил ядерного стримування і поповнення запасів. Але питання виходу за межі поточних видатків належать до міністра фінансів, додав Шаппс.

"Велика Британія продемонструвала, що вона готова діяти, коли це необхідно, завдавши скоординованих зі США ударів по хуситах в Ємені для захисту міжнародного судноплавства", - нагадав міністр.

Щоб підкреслити участь Сполученого Королівства у світовій політиці, Шаппс повідомив, що Велика Британія виділяє 20 тис. військовослужбовців для служби в Європі у рамках навчань НАТО у першій половині цього року, а також військові кораблі та винищувачі.

12 січня у Київ прибув прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак. Україна уклала з Великою Британією угоду у сфері безпеки. Сунак також оголосив найбільший пакет військової допомоги Україні у £ 2,5 млрд.

Велика Британія виділить 200 млн фунтів стерлінгів на виготовлення різних типів безпілотників.

Угода з Великою Британією знаменує новий рівень партнерських відносин між державами, сказав президент України Володимир Зеленський.