У Yasno повідомили, скільком боржникам можуть відключити електрику

Енергопостачальник Києва та Дніпропетровської області Yasno нарахував 70 тис. боржників.

Їм можуть відключити електроенергію, сказав гендиректор компанії Сергій Коваленко.

"Наразі таких кандидатів на відключення понад 70 тисяч у Києві та Дніпропетровській області, а їхній загальний борг становить понад 600 мільйонів гривень", - повідомив він.

У компанії пообіцяли не відключати "всіх підряд" боржників. Буде керуватися чіткими критеріями і за сумою, і за "віком" заборгованості.

Подписывайтесь на наш телеграм канал новостей - INKORR

"Це не буде раптово. Коли ми будемо подавати на відключення, то власник житла отримає паперове попередження за 10 днів до відключення, ще за п'ять днів - повідомлення від оператора системи розподілу", - повідомив Коваленко.

Він порадив уточнити показники клієнтам, які не проживають у своїх квартирах. Їх надалі потрібно передавати коректно, щоб не нараховувався борг.

Для людей, яким складно платити за електрику, держава розробила субсидії. Зараз їх можна оформити за спрощеною процедурою.

"Гроші підуть в енергосистему. Атаки на інфраструктуру, особливо у східній частині України, нікуди не ділися, тому ремонти та масштабні відновлення - це наша реальність іще надовго. Тому, будь ласка, оплачуйте рахунки вчасно", - наголосив гендиректор.

Кабінет міністрів дозволив вимикати електроенергію побутовим споживачам, які систематично за нього не платять та накопичили борги.

Це стосується споживачів, які мешкають на територіях, підконтрольних Україні та де не ведуться бойові дії.