Українська розвідка прокоментувала постачання КНДР балістичних ракет до Росії

Українській розвідці відомо про постачання КНДР зброї до Росії.

Інформацію про передачу балістичних ракет ще уточнюють. Про це в ефірі національного телемарафону розповів представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов, передає Gazeta.ua.

"Що ще передала, ми розуміємо, ця інформація вже також звучала. Сам факт оборонної співпраці він не прихований характер носить", - сказав він.

Подписывайтесь на наш телеграм канал новостей - INKORR

За інформацією ГУР, Північна Корея вже передала Росії артилерійські снаряди, боєкомплекти, снаряди для реактивних систем залпового вогню та міни. За словами Юсова, факти передачі цього озброєння підтвердженні.

"Що стосується балістики, так, така інформація відома. Зараз продовжується збір даних і дорозвідка, щоб в подальшому можна було більш детально і проаналізувати ситуацію, і прокоментувати", - додав Юсов.

Північна Корея може продати Російській Федерації нові типи ракет. Про це заявив міністр оборони Південної Кореї Шин Вон Сік.

За оцінками міністра, станом на кінець грудня Північна Корея надала РФ близько п'яти тисяч контейнерів із озброєнням, які можуть вмістити близько 2,3 млн снарядів калібру 152-мм або близько 400 тис. артилерійських снарядів калібру 122-мм.