"Вся Росія хвора. Заворушень буде тільки більше" - чому "загорівся" Кавказ

У Росії у місті Махачкала учасники антисемітської акції увірвалися в аеропорт і намагалися проникнути до літака з Тель-Авіва, шукаючи євреїв. Протести у Росії назрівали вже давно і були питанням часу. Їх ставатиме лише більше.

Кавказ - той регіон, де вони будуть найбільшими. Про це в коментарі Gazeta.ua розповів політолог Андрій Миселюк.

"Експерти і спостерігачі давно казали, що на Кавказі будуть масові заворушення. Подібне було на початку повномасштабної війни, коли почалася хвиля мобілізації у цих регіонах. Але все затихло. Втім, Північний Кавказ це той регіон Росії, де завжди є передумови для протестів. Не було тільки зрозуміло, який буде привід. А причина зрозуміла люди там незадоволені втратами у війні та економічною ситуацією. Тому що щедрість влади щодо грошей для цього регіону вже зникла. Тепер ми побачили великий протест. І потенціал для нього визрівав давно", - сказав Миселюк.

Однак поки це нічим не загрожує російській владі, уточнив політолог.

Подписывайтесь на наш телеграм канал новостей - INKORR

"Антисемітизм - це класичний наратив для російського суспільства. Він час від часу проривається у різних регіонах. На сприйняття Росії у світі це теж радикально не вплине. Проте це буде додатковою рисою, що їх суспільство дуже далеке від цивілізації. Росіяни не готові до зрілості, вриваються на посадкові смуги літаків. Світ побачив зріз російського суспільство і що там дуже багато проблем. Ми маємо нагоду ще раз підкреслити реальність життя в Росії для світу. Що вони не змогли покінчити з їх родовою травмою щодо антисемітизму, згадати про погроми євреїв. Маємо акцентувати увагу, що між різними національностями, які змушені жити в Росії, є суперечки і вони будуть загострюватися", - пояснив Миселюк.

На міжнародній арені до таких країн ставлення має бути однозначне, уточнив політолог.

"Маємо нагадувати світу, що були закиди від російського керівництва щодо національної приналежності нашого президента. Тобто це показник, що все російське суспільство хворе", - додав Миселюк.

29 жовтня у місті Махачкала Російської Федерації учасники антисемітської акції увірвалися в аеропорт і намагалися проникнути до літака з Тель-Авіва, шукаючи євреїв.

Антисемітські демонстрації підкреслюють загострення міжетнічної і міжрелігійної напруженості у Російській Федерації, сказав американський Інститут вивчення війни.