Зеленський прибув до Швейцарії

Президент України Володимир Зеленський 15 січня прибув з робочим візитом до Швейцарії.

Він планує зустрітися з лідерами країни та взяти участь у Давоському форумі. Про це президент повідомив у соцмережах.

Зокрема, у Берні заплановані переговори з головами обох палат парламенту, керівниками партій і фракцій, а також з президенткою Віолою Амхерд.

Подписывайтесь на наш телеграм канал новостей - INKORR

"Подякую за принципову підтримку суверенітету й територіальної цілісності України. Вірю, що участь Швейцарії у Формулі миру та її відповідний досвід допоможуть наблизити справедливий мир на основі нашого бачення. Також говоритиму про повернення викрадених дітей, санкції та пошук механізмів для використання заморожених російських активів, співпрацю щодо гуманітарного розмінування, фінансової підтримки та відбудови України", - зазначив Зеленський.

У Давосі він також проведе важливі двосторонні зустрічі з представниками ЄС і НАТО, щоб підтримати динаміку євроатлантичної інтеграції, а також із лідерами держав та великих бізнесів, щоб посилити оборонну та економічну стійкість України.

Президент Володимир Зеленський особисто візьме участь у Всесвітньому економічному форумі в Давосі, який відбудеться 16 січня, оголосили організатори форуму.

Український президент виступить зі спеціальною промовою на панелі "Досягнення безпеки та співробітництва у фрагментованому світі".