Зеленський: Росія хоче показати світовим лідерам, що володіє ініціативою

Зеленський: Росія хоче показати світовим лідерам, що володіє ініціативою

У своєму зверненні Президент України Володимир Зеленський поінформував про ситуацію на фронті, зокрема на Харківському та Донецькому напрямках.

"Ми стримуємо російський тиск. Дякую кожній бригаді, кожному підрозділу", - зазначив Президент.

Зеленський наголосив, що фактично вся Харківська операція окупанта зводиться до намагання послабити українські сили загалом по фронту та водночас до спроби зміцнити російську пропаганду. "Наше завдання – зірвати російську спробу розширити війну та не давати окупанту зламати і фронт, і нашу дипломатію – те, як ми наближаємо справедливий мир", - підкреслив він.

Президент також повідомив про тривалу нараду щодо підготовки першого Саміту миру, який відбудеться в червні у Швейцарії. "Це перша реальна можливість наблизити чесне закінчення цієї війни", - зазначив Зеленський. Він додав, що вже є згода від держав з усіх континентів на участь у Саміті.

Крім того, президент повідомив про нараду щодо захисту та відновлення української енергетики. "Зараз після російських ударів наша енергетика втратила суттєву частину генерації. Потрібен час на відновлення", - сказав він. Зеленський закликав до раціонального та продуманого споживання електрики.

Президент наголосив, що Україна працює над тим, щоб отримати більше захисту ППО, та подякував всім, хто працює над виробленням та застосуванням української зброї. "Ніколи російський терор не буде залишатися безкарним. Ми крок за кроком робимо так, щоб російська держава відчувала наслідки й ціну свого зла", - підсумував Володимир Зеленський.

Читайте также: