Зеленський звернувся до світових лідерів: відео

Зеленський звернувся до світових лідерів: відео

Президент України Володимир Зеленський подякував світовим лідерам за два роки підтримки у повномасштабній війні , розв'язаній Росією 24 лютого 2022 року.

Про це пише "Хвиля".

Він зазначив, що цей страшний день 24 лютого і весь жах, принесений Росією, все ж таки не позбавив нормального майбутнього України. 

Зеленський нагадав, що Росія залишить імперські амбіції та реваншизм, але лише коли програє.

"Будь ласка, пам'ятайте, що імперські амбіції та реваншизм зникають тільки від програшу того, хто ними заражений, і завжди саме це відкриває простір для справжньої безпеки та розвитку демократії. Ми чуємо в цей час: History is watching. І це абсолютно правильно", - сказав він.

У зверненні Зеленський заявив, що ми розраховуємо на підтримку країн-партнерів.

"Наше лідерство достатньо, щоб відновлювати безпеку. Коли провідні демократії світу справді рішучі, ця рішучість долає всі виклики", - резюмував він.

Нагадуємо, що 24 лютого президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляйєн у другу річницю повномасштабного вторгнення Росії в Україну прибула з візитом до Києва . Крім того, на другу річницю повномасштабного вторгнення РФ в Україну прибули прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо, прем'єр-міністр Італії Джорджія Мелоні та екс-прем'єр Великобританії Борис Джонсон.

Сьогодні  Україна та Італії підписали Угоду з гарантій безпеки, а також документ було підписано і з Канадою .

 

 

Читайте также: