Знищення корабля «Цезар Куніков»: яка доля спіткала екіпаж

Переважна частина екіпажу підбитого великого десантного корабля РФ «Цезар Куніков», скоріш за все, загинула. «Швидкі» забирали російських моряків із берега, але в якому стані – точно сказати важко. Про це заявив речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук в етері телемарафону.

Представник ВМС пояснив, що корабель без екіпажу в море не ходить. Відповідно, на борту російського десантного корабля «Цезар Куніков» були окупанти.

«Враховуючи умови погоди, час доби – було темно, висока ймовірність, що велика частина екіпажу загинула. «Швидкі» забирали їх з берега, але в якому стані – сказати важко», – зазначив Плетенчук.

За його даними, рятувальну операцію, яка тривала майже добу, окупанти розпочали одразу після ураження корабля. Деяких моряків діставали з води.

«На відео навіть не бачили рятувальних засобів... Скоріше за все ці моряки опинилися просто у воді», – припустив речник.

Нагадаємо, що 14 лютого в Чорному морі дрони Magura V5 Головного управління розвідки підбили російський великий десантний корабель «Цезар Куніков». У результаті атаки судно затонуло.

До слова, у Держдепартаменті США відзначили, що дії Сил оборони України по завданню ударів по російському Чорноморському флоту, зокрема знищення великого десантного корабля «Цезар Куніков», суттєво обмежили можливості росіян в акваторії Чорного моря.

Як повідомлялося, в Росії приховують інформацію щодо втрат серед екіпажу великого десантного корабля «Цезар Куніков», знищеного українськими силами 14 лютого.

Читайте також:

  • ЗСУ вразили «Цезара Кунікова» в особливу дату. Цікаве з історії
  • Знищення «Цезара Кунікова»: ГУР оприлюднило відео спецоперації
  • Британська розвідка повідомила, які наслідки матиме втрата «Цезара Кунікова» для РФ