Зведення Генштабу ЗСУ: сталося 108 бойових зіткнень на добу

Зведення Генштабу ЗСУ: сталося 108 бойових зіткнень на добу

За оперативною інформацією Генерального штабу Збройних Сил України станом на 18.00 11 травня 2024 року, протягом минулої доби на фронті зафіксовано 108 бойових зіткнень.

Російські війська продовжують вести наступальні дії, завдавши 7 ракетних та 74 авіаційних удари, а також здійснивши 83 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах.

На Харківському напрямку ворог, за підтримки авіації, атакував райони населених пунктів Стрілеча, Красне, Мороховець, Олійникове, Лук'янці, Гатище та Плетенівка Харківської області.

На Куп'янському напрямку українські воїни відбили 15 атак в районах Синьківки, Новоєгорівки, Іванівки Харківської області та Стельмахівки Луганської області.

Сили оборони України успішно відбили 6 атак на Лиманському напрямку в районах Макіївки, Невського, Серебрянського лісництва Луганської області та Тернів Донецької області.

На Бахмутському напрямку наші воїни відбили 28 атак в районах населених пунктів Білогорівка Луганської області, Верхньокам'янське, Спірне, Виїмка, Роздолівка, Андріївка, Іванівське, Часів Яр, Григорівка та Новий Донецької області.

На Авдіївському напрямку захисники України відбили понад 20 атак в районах Новоолександрівки, Євгенівки, Сокола, Новопокровського, Новоселівки Першої, Семенівки, Уманського та Нетайлового Донецької області.

На Новопавлівському та Оріхівському напрямках Сили оборони продовжують стримувати ворога, відбивши численні спроби прориву оборони.

Протягом доби авіація Сил оборони та підрозділи ракетних військ завдали ударів по артилерійському засобу, радіолокаційних станціях та районах зосередження особового складу противника, завдаючи йому втрат.

Нагадаємо, президент Зеленський заявив, що Сили оборони ведуть контрударні дії на Харківщині та стримують ворога на Донеччині.

Читайте также: