Рубав ліс та передавав окупантам: на Харківщині затримано колаборанта

На Харківщині затримали чоловіка, який під час окупації рубав український ліс для Росії. Загроза ув'язнення до десяти років.

За даними прокуратури, злочинець був майстром лісу в Куп'янському лісництві Куп'янського лісового господарства, яке було створене незаконно на базі українського держпідприємства. Він працював з травня 2022 року до деокупації регіону.

Злочинець вирубував ліс для передачі його російській армії. За цю роботу він отримав понад 70 тисяч російських рублів.

31 січня 2024 року правоохоронці затримали у м. Купʼянськ чергового колаборанта. Ним виявився майстер лісу Куп’янського лісництва ДП «Куп’янське лісове господарство», — йдеться в повідомленні.

Також, на Вінничині затримали хакера, який створив фейкове «відеозвернення» одного з ексочільників ЗСУ. Російський агент, який вчинив ракетний удар по кафе у Краматорську отримав довічне ув'язнення. У результаті атаки загинуло 13 осіб, а 64 людини отримали поранення.

Незаконна вирубка дерев в Одеській області

В Одеській області з'явилися відомості про незаконну вирубку дерев на території Національного природного парку. Посадовець філії ДП «Ліси України» організував цю рубку, завдавши державі збитків на 145,6 млн грн.

Злочинець видавав лісорубні квитки своїм підлеглим під приводом санітарного оздоровлення лісу. Протягом двох років незаконно зрубано більше тисячі дубів, ясенів та акацій, що спричинило серйозні збитки для довкілля.