Рух транспортних засобів у пункті пропуску «Медика – Шегині» повністю розблокований

У пункті пропуску "Медика - Шегині" рух усіх транспортних засобів повністю відновлено. Таку інформацію повідомив посол України в Польщі Василь Зварич, а також підтвердили у Держприкордонслужбі.

Зараз легкові автомобілі та автобуси можуть перетинати кордон у будь-якому напрямку без обмежень. Рух відбувається у штатному режимі.

Нагадаємо, що протестувальники з Польщі на початку заблокували рух автобусів у пункті пропуску "Медика - Шегині". Пізніше, всі види транспорту не могли проїхати через кордон.

Також варто відзначити, що наступного тижня Європейська комісія представить нові законодавчі пропозиції, які враховуватимуть вимоги фермерів, що протестують.

Раніше Україна висловила готовність прийняти певні обмеження в торгівлі з ЄС для підтримки внутрішнього аграрного ринку. Проте, влада очікує, що Євросоюз припинить експортувати сільськогосподарську продукцію з Росії.

Сьогодні на мітингу польських фермерів у Варшаві відбулися сутички між протестувальниками і поліцією. Десятки людей затримали, а кілька поліцейських отримали травми.

Зазначимо, що польські фермери продовжують протестувати на кордоні з Україною. Вони запланували нову акцію, яка триватиме до 30 квітня. Початок акції заплановано на 10 березня біля пункту пропуску "Гребенне", що знаходиться навпроти українського пункту "Рава-Руська".

Читайте також:

  • Блокада кордону: чому мовчать українці у Польщі
  • Зерно, висипане на землю. Нардеп Княжицький пояснює, чому не варто хапатися за серце
  • Чому польські фермери обрали кордон України?
  • Хто стоїть за "польськими фермерами"?
  • Протести фермерів на кордоні. Хто правий?