Руйнівний торнадо охопив одразу кілька штатів США (відео)

Сильний торнадо активно діє в США, особливо в штатах Небраска, Айова і Техас. В результаті є постраждалі особи. Про це повідомляє CNN.

Торнадо розпочалося вчора, разом із сильними дощами в середині країни.

Зазначається, що вчора потужний торнадо проходив через околиці міста Лінкольн, штату Небраска, призводячи до зривання дахів з будинків та перекидання автомобілів. Залізничний працівник повідомив, що кілька вагонів поїзда злетіли з рейок біля міста Уеверлі, також в штаті Небраска.

Прогнозується, що торнадо разом із сильними штормами буде тривати до завтра, а найнебезпечнішим днем очікується субота. Сильні торнадо можуть виникнути від Мічигану до Техасу, зокрема, в Оклахома-Сіті, Канзас-Сіті, Далласі, Мілуокі, Чикаго та Остіні.

Відомо, що у місті Омаха дві особи отримали медичну допомогу через незначні травми в результаті торнадо, що пронісся через Елкхорн в п'ятницю. "Ми думаємо, що постраждало дуже мало людей, оскільки системи попередження в Омахі та окрузі Дуглас були дуже ефективними", - зауважив начальник місцевої поліції.

Нагадаємо, що в січні 2024 року в штаті Флорида відбулися потужні торнадо, що спричинили масштабні руйнування та загибель щонайменше чотирьох людей.

Раніше у грудні, руйнівні шторми та торнадо в Теннессі забрали життя принаймні шести осіб, включаючи дитину.