Румуни шукають російський безпілотник, який міг залетіти до них під час атаки на Україну

Російський безпілотник над Румунією
Російський безпілотник над Румунією

Оператори безпілотників з Росії вночі 27 вересня наблизилися до українського кордону з Румунією в районі Кілії на Дунаї. Про це повідомили з міністерства оборони Румунії. Після виявлення дронів, які наближалися до повітряного простору України біля кордону з Румунією, національний військовий командний центр повідомив генеральну інспекцію з надзвичайних ситуацій. З метою моніторингу ситуації два румунські та два іспанські винищувачі F-16 і F-18 здійснили польоти з авіабаз 86 і 57. Радіолокаційні дані показали, що один безпілотник короткочасно перетнув румунський кордон. При цьому, міністерство оборони Румунії не змогло знайти сліди безпілотника на своїй території. Міністерство оборони Румунії засудило ці атаки Росії на українські цивільні об'єкти та інфраструктуру, які порушують міжнародне право.

Раніше, у Румунії були знайдені уламки ударного безпілотника типу "Шахед" навпроти українського Ізмаїла. Таке повідомлення надійшло з міністерства оборони Румунії, яке здійснювало обстеження території з метою пошуку слідів безпілотників. Раніше Україна звернулася до Румунії з проханням збивати російські безпілотники, які летять на її територію під час атак РФ.

Румунія прийняла рішення прискорити закупівлю боєприпасів у відповідь на тривалу агресію Росії проти України. Таке рішення прийняла Вища рада національної оборони (CSAT) під головуванням президента Клауса Йоханніса.

Читайте також