Румунія оголошувала тривогу через російські безпілотники

Російський безпілотник над Румунією
Російський безпілотник над Румунією

Група російських безпілотників оголошена прямуючими до українських цілей біля кордону з Румунією

Генеральна інспекція з надзвичайних ситуацій (ГІЧС) у Румунії сповістила жителів Тулча, що треба триматися насторожено. Це сталося через виявлення групи російських безпілотників, які прямували до українських цілей на кордоні з Румунією. Про це повідомляє Digi24.

ГІЧС Тулча отримала два дзвінки за номером 112: один з проханням надати інформацію, а інший з повідомленням про звуки вибухів на українській території.

Місцевим жителям було надіслано повідомлення через систему RO-Alert з рекомендаціями залишатися спокійними і дотримуватися вказівок щодо самозахисту у разі падіння предметів з повітряного простору.

ГІЧС Румунії нагадала, що атаковані території знаходяться на українській стороні кордону і загрози для румунської території немає. Мешканці північної частини повіту і туристи отримали пораду не панікувати і звертатися за допомогою до номера 112 у разі небезпеки.

Знову виявлено уламки безпілотника "Шахед" на кордоні з Румунією

24 вересня в Румунії, навпроти Ізмаїла, знову були знайдені уламки ударного безпілотника "Шахед". Про це повідомляє Міністерство оборони Румунії. Румунські військові проводили обстеження території, щоб знайти можливі фрагменти безпілотників, які могли впасти під час російських повітряних атак на українські порти на Дунаї.

Раніше, Україна звернулася до Румунії із проханням збивати російські безпілотники, які нападають на її територію під час російських атак.

Румунія, у відповідь на тривалу агресію Росії проти України, збирається прискорити закупівлю боєприпасів. Таке рішення ухвалила Вища рада національної оборони (CSAT) під керівництвом Клаусаоганніса, президента Румунії.

Читайте також