Румунія збиватиме російські дрони на кордоні з Україною

У Румунії, неподалік кордону з Україною, розпочала роботу система боротьби з дронами в районі дельти Дунаю. Система вже успішно працює, як заявив президент Румунії Клаус Йоганніс на засіданні Євроради у Брюсселі. Обладнання для боротьби з дронами розміщено як зі збройних підрозділів Румунії, так і від союзників. Йоганніс підкреслив, що система відстежує потенційні загрози над самою землею, у той час як раніше радари виявляли об'єкти на більшій висоті. Президент зазначив, що Румунія продовжуватиме поліпшувати систему з метою уникнення подібних інцидентів.

Міністерка закордонних справ Румунії Лумініце Одобеску закликала Російську Федерацію, яку назвала країною-агресоркою, припинити атаки на Україну. Вона зробила це заяву після того, як черговий безпілотник впав на територію сусідньої країни. Росія атакувала південь Одеської області ударними дронами Shahed-136. Атака спрямувалася на цивільну інфраструктуру і мала масовий характер.

Раніше речник МЗС України Олег Ніколенко повідомив, що під час атаки в районі Ізмаїльського порту на Одещині російські дрони впали і здетонували на території Румунії. Уламки дронів були знайдені міністром оборони Румунії Ангелом Тілваром.