Румунія збиватиме російські дрони на кордоні з Україною

У Румунії була запущена система боротьби з дронами в районі дельти Дунаю, неподалік кордону з Україною. Президент Клаус Йоганніс повідомив про успішну роботу цієї системи на засіданні Євроради у Брюсселі. Заявлено, що обладнання для боротьби з дронами було отримано як з внутрішніх підрозділів Румунії, так і від союзників. Плануються подальші вдосконалення системи, щоб уникнути подібних інцидентів.

Також, президент Йоганніс зазначив, що встановлена протидронова система може втручатися в потенційні загрози, що перебувають практично над землею, в той час як раніше радари виявляли об'єкти на висоті не нижче 600 метрів.

Поряд з цим, Румунія закликала Росію припинити атаки на Україну після того, як упав черговий безпілотник на їхній території. Міністерка закордонних справ Лумініце Одобеску звернулася до країни-агресорки, висловивши своє обурення. Російські дрони Shahed-136 були використані при масованій атакі на південь Одеської області, яка спрямовувалася на цивільну інфраструктуру. У результаті чергової атаки, дрони впали і здетонували на території Румунії.

Міністр оборони Румунії Ангел Тілвар підтвердив знахідку уламків дронів.