"Сам там буду": президент Фінляндії Стубб висловився про підтримку України

Фінляндія надала Україні майже 3 млрд євро підтримки

Президент Фінляндії, Александр Стубб, повідомив, що його країна надала Україні майже 3 млрд євро підтримки. Він зазначив це під час виголошення спільної заяви з канцлером ФРН, Олафом Шольцем, у Берліні.

"Фінляндія надала Україні підтримку майже на 3 мільярди євро, у тому числі 2 мільярди на оборонне обладнання та 1 мільярд на розвиток", - повідомив Стубб.

Президент Фінляндії також підтвердив свій намір взяти участь у Глобальному саміті миру, який відбудеться в Швейцарії. "Звичайно, я сам буду там", - зазначив глава держави.

Олаф Шольц висловив подяку Фінляндії за рішення щодо подальшого пакета підтримки України. Він заявив, що треба готуватися до того, що війна триватиме довше, ніж хотілося б, і тому Україну будуть підтримувати стільки, скільки буде потрібно.

Крім того, Александр Стубб провів переговори з федеральним президентом Німеччини, Франком-Вальтером Штайнмаєром. Вони обговорили важливість надання допомоги Україні в найближчі місяці. "Ми всі маємо більше робити", - сказав глава Фінляндії.

Німеччина та Фінляндія разом допомагають Україні протистояти агресору. Франк-Вальтер Штайнмаєр зауважив, що частка Німеччини в чеській ініціативі із закупівлі боєприпасів становить 40%.

Президент ФРН також зазначив, що вступ Фінляндії до НАТО підсилює безпеку обох країн. Він підкреслив, що Фінляндія завжди була свідома ризиків сусідства з Росією, кордон з якою простягається на 1340 км, і Путін не демонструє жодних намірів змінити свою агресивну поведінку.

Президенти обох країн поставили завдання зміцнити протидію російським гібридним загрозам, кібератакам та кампаніям з дезінформації.

Джерело: Укрінформ