Самі миру у Швейцарії: делегатам показали український театральний суперхіт

Самі миру у Швейцарії: делегатам показали український театральний суперхіт

У Швейцарії відбувся перший день Глобального саміту миру

15 червня у Швейцарії відбувся перший день історичного Глобального саміту миру, на якому продемонстрували фрагмент вистави "Конотопська відьма" у постановці Івана Уривського. Про це повідомляє Національний академічний драматичний театр імені Івана Франка.

Генеральний директор-художній керівник Національного театру ім. Івана Франка Євген Нищук назвав "Конотопську відьму" голосом сучасної України, яка бореться за своє існування: "Це сучасна історія про силу українського духу та його незламність. Духу, що сповнений світла правди та голосно звучить сьогодні крізь віки у єдиному прагненні жити, творити, перемагати!"

Вистава "Конотопська відьма" отримала Національну премію України імені Тараса Шевченка у категорії "Театральне мистецтво" у 2024 році.

15-16 червня у Швейцарії відбувається історичний Глобальний саміт миру, організований Україною. Беруть участь лідери понад 100 країн та світових організацій з метою знайти шляхи досягнення стійкого миру в Україні та за її межами. На саміт не запрошена країна-агресор Росія.

Також до слова, у спільній заяві за підсумками Глобального саміту миру, організованого Україною, не буде заклику до негайного виведення російських військ з території України. Про це заявив російський диктатор Володимир Путін під час саміту.

Читайте також: