Найбагатші люди світу: ТОП 10 найбагатших і найуспішніших

У сучасному світі гроші, а особливо великі статки можуть вирішити дуже багато питань. При цьому найбагатші люди змогли заробити на тому, що добре бачили майбутнє і тенденції. 

До того ж найбагатші люди світу вміли інвестувати і не боялися ризикувати. При цьому багаті й успішні по всьому світу часто займаються благодійністю. Такий момент теж важливий, адже це дає змогу подивитися на такі особистості з усіх боків. 

Зазвичай найбагатших і найвпливовіших людей щороку заносять до списку Forbes.

Бернар Арно 

Останніми роками статки Бернара становлять близько 200 млрд доларів. Мешкає мільярдер у Парижі та здебільшого займається продажем товарів розкоші. 

Бернар Арно, засновник і колишній голова компанії LVMH (Moët Hennessy Louis Vuitton), є одним із найбагатших людей у світі. Свого часу Арно добре вклався у світ моди, на чому й заробив. 

Варто зазначити, що сам Арно з багатої родини. Його батько заробляв на будівництві. Першим великим бізнесом Арно стала купівля бренду Christian Dior. Саме батьківські статки в цьому й допомогли. Також брати Арно загадують величезні гроші, що й не дивно.

Свого часу Бернар Арно придбав і розвинув такі бренди, як:

  • Louis Vuitton;

  • Dior;

  • Givenchy;

  • Moët & Chandon;

  • Hennessy;

  • TAG Heuer. 

Основним джерелом заробітку Бернара Арно стали успішні інвестиції в модні та розкішні бренди, а також управління великим бізнесом у цій галузі.

Ілон Маск 

Ще один досить відомий мільярдер. Його статки трохи менші за 200 млрд доларів. Живе і заробляє Маск у США. 

найбагатші люди

Ілон Маск заробив свої гроші завдяки інвестиціям. Що принесло йому багато грошей:

  1. PayPal. Ілон Маск зіграв ключову роль у створенні онлайн-платіжної системи PayPal, яку пізніше продали компанії eBay у 2002 році за більш ніж 1,5 мільярда доларів.

  2. SpaceX. Маск заснував компанію SpaceX (Space Exploration Technologies Corp.) у 2002 році, яка стала одним із лідерів у галузі космічних технологій і комерційних запусків ракет. 

  3. Tesla. Ілон Маск також є одним із засновників і головним виконавчим директором компанії Tesla, яка виробляє електромобілі, сонячні батареї та інші продукти в галузі сталої енергетики. 

  4. SolarCity. Маск був одним із засновників компанії SolarCity, яка займалася встановленням сонячних панелей.

У Маска є й інші проєкти. Ілон Маск також інвестував у низку інших проєктів, включно з Neuralink (компанія з розробки мозкових комп'ютерних інтерфейсів), The Boring Company (інфраструктурна компанія, що займається будівництвом тунелів) і OpenAI (дослідницька організація зі штучного інтелекту). Також у 2022 році він купив Twitter. Угода обійшлася в 44 млрд доларів. 

Джефф Безос 

Ще один мільярдер володіє однією з найпопулярніших платформ Amazon. 

Безос заснував Amazon 1994 року як інтернет-книжковий магазин, який потім розширився до продажу широкого асортименту товарів, включно з електронікою, одягом, харчовими продуктами, цифровими контентами та багато іншого.

Після цього підприємець почав вкладатися і в інші компанії, як-от Blue Origin (космічна компанія), The Washington Post (газета), Airbnb (платформа для бронювання житла) та багато інших.

Зараз він здебільшого продає акції, а його статки досить стабільні.

Ларрі Еллісон 

Ларрі Еллісон, співзасновник і голова ради директорів Oracle Corporation, заробив свої статки завдяки створенню й успішному розвитку однієї з найбільших у світі корпорацій у галузі програмного забезпечення та інформаційних технологій. 

Загалом наразі Ларрі має капітал, який оцінюється у понад 100 млрд доларів.

Ларрі Еллісон заснував компанію Oracle 1977 року разом із Бобом Майнером та Едом Отейтом. Oracle стала одним із лідерів у галузі баз даних, програмного забезпечення для управління підприємством і хмарних технологій. Пізніше він багато інвестував. 

Воррен Баффетт 

Воррен Баффетт, відомий американський інвестор і підприємець, заробив свої статки завдяки успішним інвестиціям та управлінню бізнесом. 

На сьогодні статки Воррена становлять трохи більше 100 млрд доларів. 

Одним із найбільших джерел доходу Воррена є Беркшир Гетевей. Berkshire Hathaway — великий конгломерат, що володіє часткою в безлічі компаній різних галузей, включно зі страхуванням, залізницями, виробництвом, роздрібною торгівлею. 

Білл Гейтс 

Один із найвідоміших мільярдерів зі списку. Завдяки Microsoft та інвестиціям зараз його статки оцінюються в 104 млрд доларів. 

Ось його основні джерела доходів:

  1. Білл Гейтс заснував Microsoft 1975 року разом із Полом Алленом. Компанія Microsoft стала одним із лідерів у світі в галузі програмного забезпечення.

  2. Інвестиції. Він створив капіталовкладення фонд Білла і Мелінди Гейтс, який фінансує проєкти в галузі освіти, медицини, інфраструктури та інших галузях.

  3. Комерційна нерухомість та інші активи.

До всього іншого Білл Гейтс активно займається благодійністю через свій фонд.

Карлос Слім Елу 

Карлос Слім Елу, мексиканський бізнесмен, заробив свої статки завдяки успішному управлінню та інвестуванню в різні галузі, особливо в галузі телекомунікацій. 

Крім Карлоса, вся його родина досить заможна. 

Мукеш Амбані 

Мукеш Амбані - індійський бізнесмен, який заробив статки завдяки успішному управлінню та розвитку компанії Reliance Industries Limited (RIL). Вона є однією з найбільших і найбільш диверсифікованих компаній в Індії. 

Стів Баллмер 

Стів Балмер заробив статки завдяки своїй успішній кар'єрі в Microsoft Corporation та інших підприємницьких починаннях. Його статки зараз становлять близько 80 млрд доларів. 

Франсуаза Бетанкур-Майєрс 

Єдина жінка з десятки, Франсуаза Бетанкур-Майєрс заробила статки завдяки тому, що вона є спадкоємицею та основною акціонеркою косметичного гіганта L'Oréal. 

найбагатші люди світу

Її статки зараз оцінюються в районі 80 млрд доларів.