Найкрасивіші замки та палаци світу з ФОТО

Окремим видом туризму вважається відвідування різних архітектурних будівель. Старовинні замки красиві й буквально розповідають про історію, зовсім інший дух минулих століть.

Такий вид відпочинку, де турист намагається відвідати найкрасивіші замки, має безліч переваг. Втім, із сім'єю навряд чи вдасться вибрати саме такий відпочинок, адже найчастіше старовинні будови розташовуються далеко від великих міст і дістатися до них не так і просто.

Якщо туристам цікаві замки та палаци, існує безліч країн, де можна повною мірою насолодитися їхньою красою та багатою історією.

Країни, які можуть здивувати старовинною архітектурою

Є неймовірна кількість замків у США, але безперечним лідером у цьому плані можна вважати Європу. Вона буквально переповнена унікальною архітектурою, яка припаде до душі любителям історії.

найкрасивіші палаци та замки світу

Ось кілька країн, які славляться своїми замками та палацами:

  1. Франція. У країні багато замків, особливо в Луарській долині. Деякі відомі місця включають Шато де Шенонсо та Шато д'Амбуаз.

  2. Німеччина. Країна відома своїми казковими замками. Замок Нойшванштайн та Замок Хоенцоллерн є яскравими прикладами.

  3. Чехія Країна також славиться своїми середньовічними замками. Празький Град та Карлштейн – це лише кілька з них.

  4. Австрія. Замок Хоенсальцбург у Зальцбурзі та Шенбрунн у Відні є чудовими австрійськими палацами.

  5. В Іспанії безліч замків, включаючи знаменитий Альгамбру в Гранаді, Алькасар у Севільї та Замок Каракс у Толедо.

  6. Португалія може запропонувати туристам відвідати такі місця, як Замок Сінтра та Замок Гуімараєш.

  7. Велика Британія. Жоден топ не обійдеться без Британії. У країні неймовірна кількість замків, наприклад, знаменитий Единбурзький замок у Шотландії та Уорвікський замок в Англії.

  8. Польща славиться середньовічними замками, такими як Замок Вавель у Кракові та Замок Мальборк.

  9. В Італії ціла різноманітність замків, наприклад, Замок Святого Ангела у Римі та Замок Сфорца у Мілані.

  10. Бельгія відома своїми замками, такими як Замок Грутендаель та Замок Вюверін.

Існує безліч красивих замків та палаців у різних країнах, кожен зі своїм унікальним стилем та історією. Попри те, що вони могли зводитися одночасно, вони все одно мають свою унікальну будову.

На які замки варто звернути увагу?

Велика різноманітність замків та палаців, які збереглися за століття війн та катаклізмів, створюють унікальну різноманітність для туристів.

Мандрівникам вдасться знайти найкрасивіші замки світу на «будь-який смак і колір».

Деякі красиві замки можна відвідати та пройтися ним (існують різноманітні екскурсії), в інших навіть можна заночувати чи пожити.

Не всі найкрасивіші замки закриті для відвідування, але й таке теж трапляється.

найкрасивіші замки світу

Декілька порад для туристів:

  1. Переглядаючи топ красиві замки світу, варто уточнити та шукати «красиві замки фото», адже деякі будови старі та не доглянуті, а тому можуть зіпсувати все враження від поїздки.

  2. Будь-які найкрасивіші замки світу, які хочеться відвідати, варто обирати за розташуванням. Не завжди до них легко дістатися: красиві замки не означає зручні та незабутні.

  3. Вибираючи гарний замок для відвідування, варто одразу уточнити можливість його відвідування, наявність екскурсій та вартість входу.

  4. Будь-який красивий замок має свої правила відвідування та штрафи, які можна провчити.

Перед тим, як знайти найкрасивіший замок, варто вивчити його історію.

Шенбрунн, Відень, Австрія

Замок Шенбрунн був резиденцією імператорів Австро-Угорщини. Його унікальна архітектура та красиві сади роблять його одним із чудових місць. Часто його називають «найкрасивіший замок у світі».

Небачений Лувр, Париж, Франція

Паризький Лувр — це музей, а й гарний палац, частина якого датується XII століттям. Такі місця найкрасивіші, не просто замки, а й вся територія довкола.

Альгамбра, Гранада, Іспанія

найкрасивіші замки

Альгамбра — це чудовий комплекс палаців і садів у мавританському стилі, що є однією з головних архітектурних пам'яток Іспанії. Він багато разів отримував звання «найкрасивіший замок у світі» і потрапляв у топ «найкрасивіші палаци світу». Достатньо переглянути фото, що побачити його красиві фасади і особисто в цьому переконатися.

Нойшванштайн, Баварія, Німеччина

Замок Нойшванштайн був натхненням для замку Сплячої Красуні в Діснеєвських мультфільмах. Він знаходиться у мальовничій баварській місцевості. Він зазвичай потрапляє в топ «найкрасивіші замки у світі».

Шенонсо, Луарська долина, Франція

найкрасивіші замки

Якщо розглядати топ «найкрасивіші замки світу», там обов'язково буде Замок Шенонсо. Це чудовий замок на березі Луари, збудований у стилі Ренесанс.

Празький Град, Прага, Чехія

Важко знайти у світі красивіше місце, ніж Празький Град. Він не лише входить до рейтингу «найкрасивіші палаци та замки світу, але й є одним із найбільших замків та історичний символ Чехії.

Версаль, Париж, Франція

Якщо розглядати найкрасивіші палаци та замки світу, які були показані на великому екрані, варто обов'язково згадати Версаль.

найкрасивіші замки

Палац Версаль — чудовий палац з величезними садами, побудований Людовіком XIV. Він найчастіше трапляється у пошуку, якщо запровадити «красивий замок фото».