Найбільш високооплачувані професії в Україні. Рейтинг професій по зарплаті

Україна, незважаючи на всі обставини, швидко розвивається. На зміну одних професій, які популярні та прибуткові, приходять інші, нові і навіть ризиковані.

Останніх років на перший план, коли йдеться про високо оплачені професії в Україні, виходять дистанційні пропозиції. Всі вони дозволяють побудувати свій унікальний та зручний графік. При цьому високооплачувані професії в Україні можуть бути пов'язані з діяльністю на міжнародну компанію, що також дає великий дохід.

Професії, що найбільш оплачуються в Україні, умовно створюють свій рейтинг. До нього входять професії з різним типом зайнятості та різними обов'язками. При цьому найоплачуваніша робота в Україні може бути доступною і без освіти чи великого досвіду. У багатьох випадках достатньо вчитися.

Які найприбутковіші професії в Україні?

Якщо йдеться про “топ 10 високооплачуваних професій в Україні”, то в ньому обов'язково є нові напрямки і ті професії, які багато років стабільні у доходах.

При цьому топ оплачуваних робіт включає і місце розташування. Разом з цим далеко не в усіх напрямках так легко знайти вільні та актуальні вакансії.

Які найоплачуваніші роботи в Україні у 2023 році:

  1. IT-розробник.

  2. Стоматолог.

  3. Співробітник авіації.

  4. Медіабайєр.

  5. Комерційний директор.

  6. Менеджер.

  7. Фінансовий директор.

  8. Брокер.

  9. Трейдер.

  10. Будівник.

В іншому професійні кошти, що дорого оплачуються, можуть з'явитися в будь-якій сфері.

IT-розробник

Одна з найновіших і найперспективніших професій у 2023 році IT-розробник. У середньому фахівець, який має досвід від року, одержує від 45 тисяч гривень. Втім, саме у цій професії є простір для зростання та розвитку.

Стоматолог

Ще одна провідна професія. В Україні середня зарплата стоматолога становить 20-25 тисяч грн. При цьому фахівець, який працює у приватній клініці, може отримати й усі 80 тисяч грн.

найоплачуваніша робота в Україні

Зарплата безпосередньо залежить від кількості пацієнтів та виконаної роботи.

Співробітник авіації

Не найпопулярніша, але добре оплачувана робота, у співробітника авіації. Середня зарплата по країні складає:

  • для пілота від 35 тисяч грн.;

  • для бортпровідника – 50 тисяч грн.

Якщо дивитися за загальними критеріями, то навіть співробітники з низькою кваліфікацією запрацюють досить добре для України.

Медіабайєр

Медіабайєр є фахівцем, який розміщує, а потім просуває рекламну продукцію. Для цього він використовує різноманітні інформаційні майданчики.

оплачувана робота в Украіні

Середня зарплата медіабайєра становить від 30 до 40 тис. У Києві заробіток медіабайєра може становити й усі 50 тисяч грн.

Комерційний директор

Такий директор веде комерційну політику компанії. Він також керує продажами та створює стратегію заробітку. На комерційному директорові великий список обов'язків і велика відповідальність. Він зазвичай отримує зарплату від 30 тисяч гривень щомісяця.

Менеджер

До обов'язків будь-якого менеджера входить створення та впровадження певних планів щодо розвитку продажів послуг або товарів. За свою роботу менеджер одержує від 30 тисяч грн.

Фінансовий директор

У фінансового директора велика кількість обов'язків і вони пов'язані з управлінням фінансами та плануванням власних коштів компанії.

оплачувана робота в Украіні

Середня зарплата залежить від компанії та стартує від 30 тисяч грн.

Біржовий брокер

Брокер займається цінними паперами. Він також є посередником у багатьох угодах на фондових ринках.

топ 10 високооплачуваних професій в Україні

Зарплата брокера стартує від 30 тисяч грн.

Трейдер

Ще один учасник торгів бірж. Трейдер покупця акції або певні активи, а потім продає їх. Зарплата розпочинається від 30 тисяч гривень.

Будівельник

Професія, яка буде потрібна завжди, будівельник. Зарплата залежить від кваліфікації та досвіду будівельника, а ще й від проекту.

топ 10 високооплачуваних професій в Україні

Дохід на місяць становить від 20 до 50 тисяч гривень.