Саркозі заявив, що Україні треба стати "нейтральною". В ОП відповіли

Колишній президент Франції Ніколя Саркозі заявив, що Україна та Росія повинні знайти компроміс.

Україна нібито має залишатися "нейтральною", щоб не підживлювати "антизахідну параною" російського президента Володимира Путіна, сказав він в інтерв'ю Le Figaro.

"Ми з Ангелою Меркель боролися проти вступу України та Грузії в НАТО попри тиск США. Україна є мостом між Заходом і Сходом, має залишатися ним", заявив Саркозі.

Він додав, що його слова не слід сприймати як "образу", бо Україна має отримати "сильні гарантії безпеки, щоб захиститися від ризиків нового нападу".

Також Саркозі виступив за "референдуми" на окупованих територіях.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Радник голови ОП Михайло Подоляк сказав на це, що Саркозі послуговується "фантастичною кримінальною логікою" та "виправдовує загарбницькі війни Росії".

"Саме заохочення західними лідерами злочинних планів Путіна щодо захоплення чужих земель у 2008 і особливо у 2014 році сприяло початку повномасштабної агресії в Європі та масовому вбивству українців. Заохочення Саркозі є прямою співучастю в багаторічному злочині", написав він у Twitter.

Подоляк закликав Саркозі не заохочувати РФ такими пропозиціями.

"Не можна торгувати чужими територіями, тому що ти когось боїшся або тому, що дружиш зі злочинцями. Території Криму та Донбасу є безумовними територіями України, а тому єдиний спосіб реально припинити війну це повернути на ці території міжнародне право. Це означає лише одне Росія має програти. Має бути менше провокацій, менше суперечливих заяв, менше спонукань до злочинів", пояснив він.

Колишня канцлерка Німеччини Ангела Меркель зробила нову заяву про необхідність переговорів для закінчення війни в Україні.

На Лейпцизькому книжковому ярмарку вона також виправдала дружні стосунки з Росією під час свого перебування на посаді, повідомляє Welt.

Коментуючи можливість завершення війни в Україні, колишня канцлерка сказала, що не потрібно "надто звужували свої думки", натякаючи на переговори. Вона також виправдала політиків, які закликають до переговорів.