СБУ розслідує версію про причетність російських спецслужб до вбивства Ірини Фаріон

Розслідування СБУ причетності російських спецслужб до вбивства Ірини Фаріон
Розслідування СБУ причетності російських спецслужб до вбивства Ірини Фаріон

Служба безпеки України досліджує можливу причетність російських спецслужб до вбивства Ірини Фаріон, громадської діячки і колишньої народної депутатки.

Цю інформацію повідомив Сергій Андрущенко, перший заступник Голови СБУ, на брифінгу з представниками правоохоронних органів.

"Ми перевіряємо зв'язки підозрюваного в Україні та за кордоном. Одна з версій - причетність спецслужб країни-агресора до організації злочину. Також вивчаємо можливу приналежність затриманого до неонацистського руху, центр якого знаходиться в Росії", - заявив Андрущенко.

Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко розповів, що підозрюваним є 18-річний житель Дніпра. За словами міністра, правоохоронці встановили послідовність подій протягом 10 днів, коли підозрюваний готувався до вчинення злочину.

Голова Національної поліції Іван Вигівський повідомив, що під час слідства були допитані більше 900 свідків, проведено 22 експертизи та проаналізовано понад 9 тисяч зображень з 170 відеокамер.

Встановлено, що злочинець прибув до Львова 9 липня, жив в трьох різних місцях і довгий час спостерігав за будинком Фаріон. Біля місця злочину виявлено гільзу, ймовірно, від спортивного пістолета.

У мобільному телефоні підозрюваного виявлено пошукові запити, які можуть свідчити про його інтерес до діяльності проросійських політиків у різних регіонах України.

Заступник Генерального прокурора Антон Войтенко повідомив, що підозрюваному оголошено підозру за статтею "умисне вбивство". Обвинувачення пропонує тримання під вартою без права на заставу. Слідство продовжується.

Читайте також