СБУ влаштувало обшук у львівського антивакцинатора Остапа Стахіва (ВІДЕО)

Співробітники Служби безпеки України проводять обшуки у відомого львівського антивакцинатора Остапа Стахіва.

Про слідчі дії, які тривають у вівторок, 16 листопада, повідомили низка телеграм-каналів і блогерів.

Відомо, що обшуки стартували близько 12:00. На відео видно велику кількість людей, які зібралися у квартирі та під’їзді будинку на вул. Франка, 60, де мешкає Остап Стахів.

Слідчі дії відбуваються на підставі ухвали суду.

Пресцентр СБУ поки офіційно не коментує слідчі дії у Стахіва.

Видання “Захід.нет” натомість пише, що джерела у правоохоронних органах вже підтвердили їхнім журналістам обшуки у помешканні Стахіва.

“Депо.Львів” нагадує, що нещодавно депутат Львівської міської ради Ігор Шолтис звернувся в Службу безпеки України через антивакцинаторські дії провокатора Остапа Стахіва. Депутат вважає, що активність Стахіва може призвести до повалення конституційного ладу в Україні. Шолтис заявив, що дії одіозного журналіста можуть координуватися спецслужбами Росії, тому просить СБУ притягнути провокатора до відповідальності.

Як відомо з відкритих джерел, Остап Стахів кілька разів організовував антивакцинаторські мітинги у Львові. Зокрема, в липні 2021 року він організував протест, вивівши на нього навіть дітей.

Як передає “Захід.нет”, Стахів постійно публічно закликає людей доєднуватись до його незареєстрованої організації “Права людей”. Як бонус він обіцяє видавати своїм однодумцям нелегальні журналістські посвідчення.