СБУ заблокувала півсотні кібератак проти України протягом грудня

У грудні 2021 року кіберфахівці Служби безпеки України вдало відбили 59 нападів на інформаційні системи органів державної влади.

Співробітники СБУ вчасно й адекватно реагували на хаотичні виникаючі кіберзагрози, що надходили з відкритого інформаційного простору. Завдяки високому фаху українських спецслужбовців вдалося швидко проаналізувати понад 28 000 критичних подій інформаційної безпеки, які були виявлені у грудні 2021 року.

Як зазначають у відомстві, подібні кібератаки є наслідком безпосереднього аналізу критичних подій, що виникають у сфері інформаційної безпеки. Найбільш типовими з виявлених атак хакерів були спроби з’єднання з командно-контрольними серверами для подальшого отримання несанкціонованого доступу. Великий рівень небезпеки несуть атаки на веб-додатки і примусове розповсюдження шкідливого програмного забезпечення тощо.

Сучасна система управління подіями інформаційної безпеки України (SIEM) пильно моніторить події у режимі реального часу та дозволяє аналізувати так званий інформаційний «ефір». Потенційно критичні події та їх наслідки безпосередньо обробляються аналітиками, що дозволяє швидко виявляти, реагувати та попереджати загрози в українському кіберпросторі.