Селяни через приморозок втратили посіви молодої картоплі та інших овочів

Приморозки завдали збитків українським селянам

Унаслідок великодніх приморозків багато селян постраждали. У східних, північних і навіть південних регіонах винасіло городи. Наприклад, Марія Луцькова з Сумської області показала у Tik-Tok стан свого городу. Вона втратила картоплю, перець, кабачки і виноград через приморозки. Але помідори вижили, тому що їх вкрили. І полуниця сусідів постраждала від морозу.

Збитки також були на Харківщині. Садівник Олександр скаржиться, що вночі було -9 градусів, і тому його виноград зіпсувався.

У коментарях підтверджується, що також Харківська, Сумська, Дніпропетровська і Запорізька області втратили посіви молодої картоплі, інших овочів і полуниці.

Раніше синоптики попереджали українців про приморозки на Великдень. Згідно з повідомленням гідрометеорологічного центру, у ніч проти 5 травня очікуються заморозки до 0-3 градусів у східних, Дніпропетровській, Запорізькій і Херсонській областях.

Нагадаємо, що на Чернігівщині виростає незвичайний гібрид сливи під назвою "Чорний Принц". Це результат схрещення сливи, абрикоса і аличії.